KISOSZ-GARANTIQA BEMUTATKOZÁS SZERVEZET TAGSZERVEZETEK OKTATÁS GAZDASÁGI ADATOK PÁLYÁZATOK HÍREK LINKEK
TAGSZERVEZETEK /

Kereskedők és Vendéglátók Bács-Kiskun megyei Szervezete


Vörös Tibor
Kolozsi-R. Marianna
Elnök
Vörös Tibor
Titkár
Kolozsi-R. Marianna
 
Cím: 6000, Kecskemét Budai út 1.
Telefon: 76/480-350
Fax: 76/506-343
Email: postmaster@bacskisosz.t-online.hu
 
Bács-Kiskun megye az ország legnagyobb megyéje, székhelye Kecskemét, ahol a KISOSZ megyei Szövetségének székháza található. Mindenki által könnyen megközelíthető, hisz Kecskemét legfrekventáltabb helyén, a Centrum Áruház és a Piaccsarnok mellett található.
 
Egyesületünk célja és feladatai: 
 • Az egyesület tagjai által meghatározott érdekképviselet, érdekvédelmi és érdekegyeztető feladatokat lát el, mellyel elősegíti a magánkereskedelem működését, hatékonyságát, fejlesztését.
 • Egyesületünk működési alapját az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, valamint a társadalmi szervezetekre vonatkozó egyéb jogszabályok képezik.
 • Célja Bács-Kiskun megye területén a kereskedelem, vendéglátás, idegenforgalom, egyéb kereskedelmi szolgáltatások szférájában e szervezetbe tömörült egyéni és társas vállalkozások tagjainak gazdasági, szakmai, társadalmi érdekeinek képviselete, védelme.
 • Ellátja a tagok érdekeinek képviseletét az állami és társadalmi szervek, köztük politikai pártok, más érdekképviseleti szervek előtt. A közös érdek elősegítése érdekében ideiglenes, vagy állandó szövetségre lép más érdekképviseleti szervekkel, kamarákkal.
 • A tagság érdekeit képviselve részt vesz a helyi döntések, jogszabályok védelmezésében, kezdeményezi jogszabályok, illetve azok módosításainak kiadását.
 • Az érdekképviseleti munka hatékonyságának növelése érdekében koordinálja a tagok érdekképviseletét, és folyamatosan működteti információs hálózatát, tagjait képviseli szakmai, gazdasági rendezvényeken.
 • Ingyenes és önköltséges szolgáltatásokkal részt vesz a tagok tevékenységével kapcsolatos alapvető ismeretek széleskörű megismertetésében (adótanácsadás, hatósági érdekképviselet, jogi tanácsadás, időszakos újság, tb fizetési tájékoztatás, oktatás, tanfolyamok szervezése és bonyolítása).
 • Máshová nem sorolt, egyéb gazdasági tevékenységet segítő szolgáltatásként vásárok, kiállítások és kongresszusok, kulturális találkozók szervezése.
 • A tagságot vagy egy csoportját érintő szakmai, vállalkozói, gazdasági és jogi kérdésben, annak észrevételét, javaslatát továbbítja az Országos szövetséghez, tisztségviselőin és titkárságán keresztül kapcsolatot tat azzal.
 • Az egyesület tagja lehet a kis- és nagykereskedelem, vendéglátó, idegenforgalmi, kereskedelmi szolgáltató tevékenységet folytató egyéni és társas vállalkozó, családtagja, alkalmazottja.
 • Az egyesületi tagság önkéntes szerveződésű, létrejöttének feltétele a vállalkozói engedély bemutatása, tagságra jogosultság igazolása, belépési nyilatkozat kitöltése.